پرده برداری از کتیبه تندیس پدر کفش دستدوز تبریز

حاج محمد خادم، موسس کفش سی سی تبریز، از جمله مردانی است که سهم بسیار زیادی در شناساندن این هنر اصیل تبریز در کشور و گاها خارج از کشور داشته است. حاج محمد که کارش را با دوخت کفش های سبک انگلیسی در دهه ۳۰ شمسی شروع کرد، به سرعت تبدیل به یکی از شناخته ترین کفاشان تبریز شد و مغازه کفاشی سی سی (واقع در محل فعلی شعبه شریعتی تبریز) یکی از مورد اعتمادترین کفش فروشی های شهر تبریز شد.

در سال ۱۳۹۸ و به همت اتحادیه کفاشان تبریز و به پاس خدمات ارزشمند این پیر هنرمند، تندیس حاج محمد خادم برای قرارگیری در درب ورودی اصلی بازار جواهر تبریز، تهیه و با حضور خود استاد و مهندس آرش خادم، مدیریت فعلی صنایع چرم سی سی، در محل دائمی خود نصب شد.

با هدف تقدیر از زحمات این پیشکسوت صنعت کفش تبریز در روز یکشنبه مورخ شانزدهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، با حضور مسئولان و مدیران صنعت کفش تبریز، از کتیبه مربوط به این تندیس پرده برداری شد. یاد و خاطره پدر کفش دستدوز تبریز گرامی باد.

حسین منافی، رئیس اتحادیه کفش تبریز در مراسم گرامیداشت زنده یاد خادم و رونمایی از تندیس او، اظهار کرد: استاد خادم حدود ۷۰ سال عمر خود را عاشقانه در صنعت کفش تبریز صرف کرده و شاگردان خوب و توانمندی را تربیت کرده است که امروز به صنعتگرانی بی بدلی در هنر کفش تبریز تبدیل شده‌اند.

وی تاکید کرد: رمز ماندگاری هر جامعه‌ای، احترام به گذشتگان بوده و امروز وظیفه ما است تا نام و یاد پیشکسوتان عزیز خود را گرامی بداریم. وی با بیان این‌که دستان پینه بسته کفاشان زحمتکش، نشانی از تجلی هنر و استعداد آن‌ها است، گفت: دست بوس تمام زحمتکشان صنعت کفش تبریز و کفاشان توانمند هستیم.

علیرضا جباریان، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان کفش آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: استاد خادم یکی از تولیدکنندگان خوب عصر معاصر در صنعت کفش دستدوز است. وی افزود: کفش تبریز، کفشی دستدوز از چرم است و این صنعت زیر سایه مردان زحمتکشی چون استاد خادم در تبریز در اوج نگه داشته شده است.

مهندس آرش خادم، مدیریت فعلی صنایع چرم سی سی و فرزند زنده یاد خادم نیز گفت: استاد، عاشق کارش بود و از دوختن کفش‌ها لذت می‌برد، شاگردان زیادی تربیت کرد و نوآوری‌های بسیاری داشت که اکنون شاگردانش، صاحب نام در این صنعت هستند.

دیدگاهتان را بنویسید